I mitt sortiment hittar du smakfulla och klassiska svenska ostar, som en vällagrad Grevéost, Herrgårdsost, Västerbottensost och Prästost.
Bland dessertostarna finns en blandning av svenska och importerade ostar. Här hittar du de vanligaste sorterna men även en hel del spännande och lite mer ovanliga ostar, till exempel prisbelönta Sörmlands Ädel från Jürss mejeri i Hälleforsnäs.
Sortimentet som presenteras nedanför är inte statiskt utan förändras utifrån, i första hand, kundernas önskemål.
HYVELOST | |
Ambrosia | Sverige, Skottorps mejeri, ca 5 mån |
Bondmoran 10% | Sverige, Gäsene mejeri |
Bondmoran | Sverige, Gäsene mejeri, 31% |
Boxholm Chili | Sverige, Boxholm |
Boxholm Kryddost | Sverige, Boxholm, ca 12 mån, spiskummin, kryddnejlikor |
Boxholm Mästarost | Sverige, Boxholm, årslagrad |
Boxholm Vitlök | Sverige, Boxholm |
Brännvinsost | Sverige, Morfars, 31% |
Cheddar | Sverige, Kvibille mejeri, ca 2 år |
Cheddar | Skottland, Seriously Strong, minst 18 mån, 34% |
Cheddar | Sverige, whiskey, Kvibille mejeri, minst 15 mån |
Cheddar | England, Farmhouse, 18-24 mån, 35% |
Edamer | Holland, minst 12 mån |
Emmenthaler | Finland, minst 10 mån, laktosfri |
Estelle | Sverige, 14 -16 mån |
Grevé 17% | Sverige, Stamsjö |
Grevé | Sverige, Stamsjö, 12-18 mån, 28% |
Grevé | Sverige, Stamsjö, ca 36 mån, 28% |
Gräddost | Sverige, Boxholm |
Herrgård | Sverige, Stamsjö, ca 36 mån, 28% |
Hugo Special | Sverige, Hushållsost Gäsene mejeri, ca 12 mån, 26% |
Jarlsberg | Norge, ca 18 mån, 28% |
Kungsgård | Åland, laktosfri, minst 12 mån, 28% |
Maasdamer | Holland |
Norrbotten | Sverige, prästost, minst 18 mån, 31% |
Port Salut | Sverige, Gäsene mejeri, 31% |
Prostinnan | Åland, laktosfri |
Prästost | Sverige, Falbygden, ca 18 mån, 31% |
Prästost, whiskey | Sverige, 31% |
Päroncognac | Sverige, Morfars, ca 12 mån, 31% |
Special 17% | Sverige,Gäsene mejeri, ca 11 mån |
Västerbotten | Sverige, Burträsk mejeri, minst 14 mån, 33% |
DANSKA OSTAR | |
Danbo Guld Svart | Danmark, "Husets Danbo", 60-70 veckor |
Gamle Ole | Tillverkas inte längre |
Gamlegård | Danmark |
Gammel Havn | Danmark |
Havarti Karise | Danmark |
Skipper | Danmark |
HÅRDA DESSERTOSTAR | |
Appenzeller extra | Schweiz, opastöriserad, ca 6 mån |
Beemster Royaal Grand Cru | Holland, minst 12 mån, 33,6% |
Bergsteiger Creamy | Schweiz, termiserad |
Bondost | Frankrike, Tomme Coeur Basque, ca 2,5 mån, 32% |
Comté | Frankrike, opastöriserad, 16-24 mån |
Comté AOP Amaud | Frankrike, opastöriserad, 30-36 mån |
Farmers Five | England, 5 olika ostar i ett |
Fullmåneost | Danmark |
Gammel Knas | Danmark, Unika, utvecklad Havarti |
Getost | Holland, ca 9 mån |
Getost | Holland, mild |
Ghost | Schweiz, termiserad |
Gruyère Kaltbach | Schweiz, opastöriserad, ca 12 mån, 32% |
Hot Chili | Holland, smaksatt med Sambal Oelek |
Itche Bai | Frankrike, får- och getmjölk |
Irish Porter | Irland, cheddar smaksatt med Irish Porter |
Kaltbach Creamy | Schweiz, 4-5 mån, tillsatts av grädde, 34% |
Manchego | Spanien, 6 mån, fårmjölk |
Manchego | Spanien, opast., 10-12 mån |
Morbier | Frankrike, opastöriserad, aska från brända vindruvskärnor, 2 mån |
Parmigiano Reggiano | Italien, parmesan, 30-36 mån |
Pecorino Sardo Regno di Sard | Italien, fårmjölk, 12 mån |
Pecorino med tryffel | Italien, fårmjölk, 5-6 mån, Pecorino Moliterno |
Pestoost | Holland, 1,5-2 mån, 20% |
Prima Donna | Holland, 10 mån = röd, 32% |
Raclette | Frankrike el. Schweiz varierar beroende på vilken jag beställer |
Red Fox | England, Red Leicester lagrad |
Rotterdamsche | Holland, lagrad 9 mån. |
Rökt Cheddar, Applewood | England, 14 mån, 34% |
Tegel | Sverige,opastöriserad, Almnäs Bruk |
Thunderstorm | Schweiz, opastöriserad, minst 7 mån. |
Vandraren | Schweiz, opastöriserad |
Vesterhavsost | Danmark, EKO, 28%, minst 6 mån. |
Wrångebäck | Sverige, termiserad, Almnäs Bruk |
BLÅMÖGELOSTAR | |
Basajo | Italien, opastöriserad fårmjölk, lagrad med vin: Passito |
di Pantelleria, varvas i butiken med Rossini | |
Blu Alp | Tillverkas inte längre |
Blå Kornblomst | Danmark, EKO |
Boltjärn Blå | Sverige, får, Strömmens mejeri vid Ånge |
Bredsjö Blå | Sverige, får, Hällefors |
Gloucester Stilton | England, Gloucester varvad med Stilton |
Gorgonzola | Cremose Gold DOP, Italien, Lombardiet |
Grand Noir | Tyskland, vaumärke Cambozola |
Lady Capra | Italien, krämig gorgonzolakusin på getmjölk |
Montagnolo | Tyskland, LAKTOSFRI, 42% |
Queso de Hoja | Spanien, täcks med lönnlöv |
Roquefort Papillon | Frankrike, opastöriserad, fårost |
Rossini | Italien, pastöriserad komjölk, lagrad med vin: Paasito di Pantelleria, |
varvas i butiken med Basajo | |
Saint Agur | Frankrike, vid Pyrenéerna |
Stilton Colston Basset | England, JULOST |
Sörmlands Ädel | Sverige, Jürss mejeri, Hälleforsnäs,komjölk från KRAVgodkända gårdar |
VITMÖGELOSTAR | |
Brie | Frankrike |
Brie de Meaux | Frankrike, opastöriserad |
Brillat Savarin | Frankrike, triple cream, även kallad Silviaosten |
Camembert | Frankrike, opastöriserad |
Chevre d'Argental | Frankrike, triple crème, getmjölk |
Duo de Brie tryffel | Frankrike, brie med ett lager av tryffel i mitten |
Getrulle | Frankrike, getost med vitmögel |
Linnéa | Sverige,Jürss mejeri, Hälleforsnäs, komjölk från KRAVgodkända gårdar |
finns inte alltid | |
Vit Caprin | Sverige, mjuk hårdost m. virmögel |
RÖDKITTOSTAR | |
Altesse | Frankrike, Alsace |
Brebirousse | Frankrike |
Chaumes | Frankrike, vid Pyrenéerna |
Granbarksost | Sverige, Jürss mejeri, äts med fördel som en fondue |
Hertig | Norge |
Munster | Frankrike, klosterost med rötter från tidig medeltid |
Taleggio | Italien |
Vacherousse | Frankrike, laktosfri |
SMÄLTOST, FÄRSKOST | |
St Julien | Frankrike, smältost med valnötter Finns inte alltid |
Roulé | Frankrike, färskost med vitlök och örter |
BESTÄLLNINGSVARA | |
Buffelmozzarella | |
Burratina | |
Delice, ingefära | |
Delice, jordgubb/blåbär | |
Marcellin | |
Mont d'Or | |
Lista uppdaterad 2024 08 23 |
© destedesign 2024