Varför inte prova en Prostinna?

I mitt sortiment hittar du smakfulla och klassiska svenska ostar, som en vällagrad Grevéost, Herrgårdsost, Västerbottensost och Prästost.

Bland dessertostarna finns en blandning av svenska och importerade ostar. Här hittar du de vanligaste sorterna men även en hel del spännande och lite mer ovanliga ostar, till exempel prisbelönta Sörmlands Ädel från Jürss mejeri i Hälleforsnäs.

Sortimentet som presenteras nedanför är inte statiskt utan förändras utifrån, i första hand, kundernas önskemål.

HYVELOST  
Ambrosia Sverige, Skottorps mejeri, ca 5 mån
Bondmoran 10% Sverige, Gäsene mejeri 
Bondmoran  Sverige, Gäsene mejeri, 31%
Boxholm Chili Sverige, Boxholm
Boxholm Kryddost Sverige,Boxholm, ca 12 mån, spiskummin, kryddnejlikor, 31%
Boxholm Mästarost Sverige, Boxholm, årslagrad
Brännvinsost Sverige, Morfars, 31%
Cheddar Sverige, Kvibille mejeri, 18-22 mån
Cheddar Skottland, Seriously Strong, minst 18 mån, 34%
Cheddar Sverige, whiskey, Kvibille mejeri, minst 15 mån
Cheddar England, Farmhouse, 18-24 mån, 35%
Edamer Holland, minst 12 mån
Emmenthaler Finland, minst 10 mån, laktosfri
Estelle Sverige, 14 -16 mån
Grevé 17% Sverige, Stamsjö
Grevé Sverige, Stamsjö, 12-18 mån, 28%
Grevé Sverige, Stamsjö, ca 36 mån, 28%
Gräddost Sverige, Boxholm
Herrgård Sverige, Stamsjö, ca 36 mån, 28%
Hugo Special Sverige, Hushållsost Gäsene mejeri, ca 12 mån, 26%
Jarlsberg Norge, ca 18 mån, 28%
Kungsgård Åland, laktosfri, minst 12 mån, 28%
Maasdamer Holland
Norrbotten Sverige, prästost, minst 18 mån, 31%
Port Salut Sverige, Gäsene mejeri, 31%
Prostinnan Åland, laktosfri
Prästost Sverige, Falbygden, ca 18 mån, 31%
Prästost, whiskey Sverige, 31%
Päroncognac Sverige, Morfars, ca 12 mån, 31%
Special 17% Sverige,Gäsene mejeri, ca 11 mån
Västerbotten Sverige, Burträsk mejeri, minst 14 mån, 33%
   
DANSKA OSTAR  
Danbo Guld Svart Danmark, "Husets Danbo", 60-70 veckor
Gamle Ole Tillverkas inte längre
Gammel Havn Danmark
Havarti Karise Danmark
Onkel Kras Danmark
Skipper Danmark
   
HÅRDA DESSERTOSTAR  
Appenzeller extra Schweiz, opastöriserad, ca 6 mån
Beemster Royaal Grand Cru Holland, minst 12 mån, 33,6%
Bergsteiger Creamy Schweiz, termiserad
Bondost Frankrike, Tomme Coeur Basque, ca 2,5 mån, 32%
Comté Frankrike, opastöriserad, 10-15 mån
Comté AOP Amaud Frankrike, opastöriserad, 30-36 mån
Farmers Five England, 5 olika ostar i ett
Fullmåneost Danmark
Gammel Knas Danmark, Unika, utvecklad Havarti
Getost Holland, ca 9 mån
Getost Holland, mild
Ghost Schweiz, termiserad
Gruyère Kaltbach Schweiz, opastöriserad, ca 12 mån, 32%
Hot Chili Holland, smaksatt med Sambal Oelek
Itche Bai Frankrike, får- och getmjölk
Irish Porter Irland, cheddar smaksatt med Irish Porter
Kaltbach Creamy Schweiz, 4-5 mån, tillsatts av grädde, 34%
Manchego Spanien, 6 mån, fårmjölk
Morbier Frankrike, opastöriserad, aska från brända vindruvskärnor, 2 mån
Ossau Iraty Frankrike, fårmjölk
Parmigiano Reggiano Italien, parmesan, 30-36 mån
Pecorino Moliterno Italien, fårmjölk, 12 mån
Pecorino med tryffel Italien, fårmjölk, 5-6 mån, Pecorino Moliterno
Pestoost Holland, 1,5-2 mån, 20%
Prima Donna Holland, 10 mån = röd, 32%
Raclette Frankrike el. Schweiz varierar beroende på vilken jag beställer
Red Fox England, Red Leicester lagrad
Rotterdamsche Holland, lagrad 9 mån.
Rökt Cheddar, Applewood England, 14 mån, 34%
Tegel Sverige, Almnäs Bruk
Thunderstorm Schweiz, opastöriserad, minst 7 mån.
Vandraren Schweiz, opastöriserad
Vesterhavsost Danmark, EKO, 28%, minst 6 mån.
Wrångebäck Sverige, Almnäs Bruk
   
BLÅMÖGELOSTAR  
Basajo Italien, opastöriserad fårmjölk, lagrad med vin: Passito 
  di Pantelleria, varvas i butiken med Rossini
Blu Alp Tillverkas inte längre
Blå Kornblomst Danmark, EKO
Boltjärn Blå Sverige, får, Strömmens mejeri vid Ånge
Bredsjö Blå Sverige, får, Hällefors
Gloucester Stilton England, Gloucester varvad med Stilton
Gorgonzola  Cremose Gold DOP, Italien, Lombardiet
Grand Noir Tyskland, vaumärke Cambozola
Lady Capra Italien, krämig gorgonzolakusin på getmjölk
Montagnolo Tyskland, LAKTOSFRI, 42%
Queso de Hoja Spanien, täcks med lönnlöv
Roquefort Papillon Frankrike, opastöriserad, fårost
Rossini Italien, pastöriserad komjölk, lagrad med vin: Paasito di Pantelleria, 
  varvas i butiken med Basajo
Saint Agur Frankrike, vid Pyrenéerna
Stilton Colston Basset England, JULOST
Sörmlands Ädel Sverige, Jürss mejeri, Hälleforsnäs,komjölk från KRAVgodkända gårdar
   
VITMÖGELOSTAR  
Brie Frankrike
Brie de Meaux Frankrike, opastöriserad
Brillat Savarin Frankrike, triple cream, även kallad Silviaosten
Camembert Frankrike, opastöriserad
Chevre d'Argental Frankrike, triple crème, getmjölk
Duo de Brie tryffel Frankrike, brie med ett lager av tryffel i mitten
Getrulle Frankrike, getost med vitmögel
Linnéa Sverige,Jürss mejeri, Hälleforsnäs, komjölk från KRAVgodkända gårdar
  finns inte alltid
Vit Caprin Sverige, mjuk hårdost m. virmögel
   
RÖDKITTOSTAR  
Altesse Frankrike, Alsace
Brebirousse Frankrike
Chaumes Frankrike, vid Pyrenéerna
Granbarksost Sverige, Jürss mejeri, äts med fördel som en fondue
Hertig Norge
Munster Frankrike, klosterost med rötter från tidig medeltid
Taleggio Italien
Vacherousse Frankrike, laktosfri
   
SMÄLTOST  
St Julien Frankrike, valnötter
   
BESTÄLLNINGSVARA  
Burratina  
Mozarella  
Delice, ingefära  
Delice, jordgubb/blåbär  
Marcellin  
Mont d'Or  
   
Lista uppdaterad 2023 10 27  

 


© destedesign 2024