Här får Ni ett litet axplock av vad som finns i butiken. Kom gärna in och titta runt i hyllorna, det finns så mycket mer!

Det finns tryffel till halva priset med korta datum.
…finns även tryffel med bra datum och ordinarie pris…

Jag har kollat med min leverantör och den vita, skivade tryffeln i olja står sig 5 månader efter bäst föredatum, den hela i vatten står sig 3 månader efter bäst föredatum (de är inte helt täckta med vatten). När man väl öppnat dem måste man däremot äta upp dem omgående.

Skivad, vit tryffel i olivolja med tryffelsorterna: italiensk sommartryffel – Tuber aestivum Vitt. 42% och italiensk vit tryffel – Tuber borchii Vitt.

Italiensk, hel sommartryffel i vatten.

Gott till pasta, i risotto, på carpaccio, i såser mm. Savini gör tryffelprodukter av högsta klass från Toscana. Historien om familjen Savini och tryffel går tillbaka till 20-talet då Giuseppe Savini upptäckte sin passion för tryffel. Idag drivs företaget av den fjärde generationen familjemedlemmar.

 

Holländsk bondost. I Nederländska Katwoude och Heerenveen producerar Henri Willig dessa fantastiska ostar! I Nederländerna heter den Molenkaas, vilket betyder Möllans ost, …en av mina leverantörer… Osten är härligt krämig i sin konsistens och har en riktigt fyllig smak med toner av brynt smör och en rund sälta.

 

Beemster Royaal är en av de utvalda ostarna som serveras vid Kungliga hovet i Nederländerna.

Royaal Grand cru är, precis som resten av Beemster-gänget, tillverkad av komjölk från korna som betar i de nederländska poldrarna.
Det är en exklusiv och karaktärsfull gourmetost som lagras i minst ett år, fast och smidig i konsistensen med en härligt rik och robust smak.

 

Prima Donna är en smakrik hårdost från Holland, en strålande variant.
Detta är en så kallad altes Gouda, dvs en ”gammal Gouda". En härlig lite knäckig smak!

 

Brebirousse d’Argental en härligt krämig, lättkittad fårost från Lyontrakten. Lite mildare i stilen.

 

Makalöst fin, skivad Ibérico-skinka i små tapas-bitar. De är fantastiskt fylliga i smaken och smälter på tungan!
Från producenten Cerezo i Spanien.

 

Saucissson Roquefort Naken Galibier & Saucisson Mini Buchettes Comté Galibier

 

Charkbricka Raclette Galibier

 

© destedesign 2020