Här får Ni ett litet axplock av vad som finns i butiken. Kom gärna in och titta runt i hyllorna,
det finns så mycket mer!

 

En somrig nyhet från Holland!

Hårdosten Veldhuyzen Honey Clover är en unik hårdost med spännande karaktär.
Osten är smaksatt med honungsklöver, vilket ger den en lite söt och örtig karaktär.
Honungsklöver är en planta och blomma med frisk doft och söt smak.
Bin samlar nektar från denna växt för att göra unik honungsklöver.

 

Prova tapenade, grönsaks- och getostkräm tillsammans med Pita Pan!

Tapenader och krämer kommer ur det populära Meditéa sortiment från Languedoc i södra Frankrike.
Passar perfekt till snittar och dip men också i många maträtter.

Endast fantasin sätter gräns för hur Ni kan använda dem.

 

Wrångebäcksosten - Nordens första ost med skyddad ursprungsbeteckning - SUB!

Det är med stor stolthet och glädje som vi tillkännager att Wrångebäck™-osten har fått status som skyddad ursprungsbeteckning (SUB) från EU. För att en produkt ska få en skyddad ursprungsbeteckning – SUB – ska råvaruproduktion, bearbetning och beredning av produkten ske inom ett avgränsat område. För Wrångebäcksosten är det området som kallas Guldkroksbygden som sträcker sig från Södra Fågelås i söder till Grevbäck i norr längs med Vätterns strand. Den skyddade ursprungsbeteckningen betyder också att det nu finns en officiell definition av vad som är en Wrångebäcksost. Vikt, doft, smak, textur, färg, näringsinnehåll och så vidare. Allt detta och mycket mer är noggrant specificerat och måste vara uppfyllt för att beteckningen Wrångebäck SUB ska få lov att användas.

 

En klassisk Bellinin - alkoholfri!

På den världsberömda baren Harry's i Venedig blandades världens första Bellini-drink år 1948 av Giuseppe Cipriani. Denna numera klassiska drink består av persikopuré & Prosecco, kan det bli bättre? Vi har nu lyckats få tag på en fantastisk alkoholfri Bellini, som dessutom bär grundarens namn. Det underbart fruktiga innehållet går likaväl att dricka som det är, men såklart ännu hellre med en rejäl skvätt Prosecco.

 

Vandraren = Schweizer wanderer - Ny i Sverige!!!

En hårdost från Toggenburg i nordöstra Schweiz. Osten tillverkas av termiserad komjölk och lagras i 4-5 månader.

Osten har en klassisk alpost-karaktär men vad som gör den unik är att man i ostmassan har rivit den traditionella schweiziska osten Sbrinz. Detta bidrar till en lite kryddigare karaktär och dess speciella textur.

Sbrinz AOP är en extra hård kryddig ost från Centralschweiz med en tradition som sträcker sig århundraden tillbaka. Lagringen görs i ursprungsområdet.

 

Fuldmåneost

Fuldmåneosten produceras enbart när det är fullmåne, 12 gånger om året! På Thise mejeri görs denna prisvinnande hårdost, som lagras i Hjerms grottor i tio månader. Den hade världspremiär 2019 på International Food Contest och vann då det prestigefyllda Gourmetpriset och omdömena lät bland annat såhär: "Ostkonst i världsklass, Doft av fuktig källare och färsk svamp från skorpan, smak av nötter, smör... en säker vinnare!" Den är härligt krämig med lite kristaller. Lagrad minst 40 veckor.

 

Jaunette Jurassic vin jaune - racletteost

Halvhård ost med en unik yta som tvättas med vin jaune (gult vin). Under mognadens fyra månader utvecklar osten en härligt krämig konsistens och en aromatisk smak. Den kan smältas som en traditionell racletteost, men har en kraftfullare smak. Den smakar också bra på egen hand, som en Tomme.

 

© destedesign 2022