Här får Ni ett litet axplock av vad som finns i butiken att njuta av.
Kom gärna in och titta runt i hyllorna, det finns så mycket mer!

Jarlsberg

En hyvelost med mellanhård konsistens. Smaken är aromatisk, rik, nötaktig och söt. Passar som pålägg, men också till mellanmål eller matlagning. Jarlsberg är en av Norges största exportvaror med USA som huvudmarknad.



Blu Alp

En relativt mild blåmögelost. Gräddig och salt med jämn spridning av få, lite större mögelsporer. Lättskuren och lagom hård i konsistensen.



Lady Capra

Fantastiskt fin, god och krämig Gorgonzolakusin på getmjölk!



Edamer

Jag följer Anns fina tradition och lagrar den från år till år. Det blir en helt annan ost när den legat till sig från året innan!

Filosticks

Härligt krispiga, frasiga och nyttiga filosticks som passar att ätas som de är, som ett tilltugg till måltiden eller på ostbrickan. Variera fredagsmyset och njut dem med gott samvete som ett smakfullt snacks tillsammans med en dippa eller några ostar. Sticksen från Lazaridis bakas på filodeg och är veganska (fria från palmolja, mjölk och ägg).



Glutenfria kex

Här har vi ett riktigt gott glutenfritt kex! De är gjorda på majsmjöl, sojakli och tapioka och är fria från vete, gluten och mjölkprodukter. Med sin härligt tunna och krispiga stil passar de utmärkt till ostar och annat gott!



Cerezo Bellota Ibérico skivad

Makalöst fin, skivad Ibérico-skinka i små tapas-bitar. De är fantastiskt fylliga i smaken och smälter på tungan!



Sherryvinäger

Sherryvinäger från franska Clovis, specialiserade på vinäger sedan 1976.
God till sallader, såser, grytor och soppor.



Balsamico

Vildhonung balsamico Verlaque är en mörk balsamvinäger från Modena som blandats noga med druvvinäger från Sydafrika och försiktigt tillsatt Fynbos honung. Kraftig i konsistensen, kombinerar sötma och syra med en tydlig honungseftersmak
Fynboshonung kommer från vildblommor som växer i de regnrika delarna av Western Cape regionen.

Tips! Prova i marinader. Pensla på kött eller fågel innan stekning. Använd till en carpacchio. Blanda med olivolja och få en dipp för grönsaker eller till en bit bröd. Testa på glass med färskskuren frukt!



Havskräftsoppa

Värm soppan försiktigt, tillsätt 2dl grädde och servera med ett gott surdegsbröd.

Ingredienser:
Havskräftsbuljong (vatten, havskräftsskal (60%), fiskskrov, musslor, morötter och lök), vitvin (sulfiter), lök, selleri, purjolök, morötter, potatis, vitlök, tomatpuré, salt, timjan, fänkålsfrön, lagerblad, paprika, curry, cayennepeppar, vitpeppar.



Marmelad Paprika, hallon, peppar

Passar utmärkt tillsammans med ostar, främst tvättade ostar och hårdostar.
Från Frankrike.



© destedesign 2018