Här får Ni ett litet axplock av vad som finns i butiken. Kom gärna in och titta runt i hyllorna,
det finns så mycket mer!

 

Denna underbara ost finns inte under hela året utan produceras bara under årets kalla månader. Mont d'Or är en ljuvlig rödkittost och görs både i Frankrike och Schweiz. Den franska varianten heter Mont d’Or (i fransk folkmun: Vacherin). I Schweiz heter osten Vacherin Mont d’Or, ost-förvirringen är total!

Denna opastöriserade komjölksost lagras i granbark vilket ger osten en trevlig ton av skog. Ett klassiskt sätt att njuta av Mont d’Or är att smälta den i ugnen tillsammans med vitlök och vitt vin. Tänk sedan ostfondue och servera tillsammans med bröd, chark och syrliga tillbehör.

Och vin såklart!

 

Ko- får- och getmjölk i samma ost. Krämig och god.

Tycker Du om Brebirousse och Vacherousse? Ost gjord på fårmjölk respektive komjölk.

Då tror jag nog Du tycker om denna.

 

Glada Bonden Mejeri i Boxholm tillverkar nu även en Chiliost. Lagrad 3-4 månader, 35% Grynpipig ost med kombinationen av starka smaker av chili och rund, gräddig ost-smak. Passar bra på ostbrickan eller till matlagning.

Sedan tidigare finns ju följande ostar i butiken

Årslagrad Mästarost. Lagrad över 12 månader, 35%. En rejäl ost med mustig och fyllig smak, som följer bruksorten Boxholms traditioner hela vägen tillbaka till starten 1890. Årslagrad ost med extra mycket smak.

Kryddost Spiskummin och Nejlika. Lagrad minst 6 månader, 31%.En grynpipig ost med tydlig men balanserad smak av spiskummin och nejlika. Aromatisk och fyllig smak. Passar utmärkt till smörgåsen men kanske allra bäst till räkor, kräftor och andra skaldjur.

Gräddost. Lagrad 3-5 mån,38%. Den klassiska gräddosten har producerats i Boxholm på samma traditionella och hantverksmässiga vis sedan 1952 – faktiskt först i Sverige i kommersiell skala. Den mjuka och härliga gräddostsmaken är således historisk.

 

Gammel Havn är ny i butiken.
En vällagrad ost från Danmark.

 

Rotterdamsche Old Cheese är även den ny i butiken.
Det är en ost från Holland.
Underbart krämig textur, fyllig med toner av smör, kola och en tydlig sälta.
En fantastiskt ost som inte gör någon besviken. Lagrad 36 veckor

 

Mortuacienne, citron och mynta, denna är perfekt i en Mojito!

La Mortuacienne heter dessa fantastiska franska ”vuxen-lemonader” som har tillverkats hos Rième i Frankrike sedan 1921. Det är naturliga smaker som passar mycket bra för att njutas som de är eller att blanda starkare saker med.

 

Prostinnan och Kungsgård från Åland finns åter i butiken.
De har vi fått vänta länge på!

 

© destedesign 2023