Här får Ni ett litet axplock av vad som finns i butiken och ett tips ...
Kom gärna in och titta runt i hyllorna, det finns så mycket mer!


Varför inte ha en liten ostprovning hemma vid köksbordet!
Ensam eller tillsammans med någon.
I dessa tider har jag inga ostprovningar. Men beställ hem en istället.

Den innehåller:
6 st olika ostar – uppskurna.
Bara att lägga upp på en tallrik.
Text där jag beskriver ostarna, ursprung, tillverkning o dyl
Kex och marmelad
Dryckestips
PRIS: 225 kr/st


Till allt detta köper Du själv ett gott päron, melon, paprika e dyl Men jag ber Dig – beställ i god tid! Senast två dagar innan. Beställningen kräver lite förberedelse. Det går utmärkt att ringa eller maila Din beställning om Du inte vill komma in i butiken. Men Du får vara snäll och hämta upp varorna i eller utanför butiken. Har ingen möjlighet att ordna hemkörning.


Wrångebäcksost finns redan i butiken som bekant:
En klassisk svensk hårdost som tillverkas efter samma recept som man gjorde på Almnäs redan på 1880-talet och ända fram till 1961. I äldre litteratur kan man läsa att Wrångebäcksosten var urtypen för det som kom att kallas ”storpipig herregårdsost”.

Nu finns även Almnäs Tegel i butiken:
En hårdpressad ”skållad” ost inspirerad av det handslagna tegel som tillverkades vid Almnäs Bruk från 1700-talets mitt och framåt. På ytan finns små barnafötter inpräglade. Motivet har vi hämtat från avtryck funna i tegelgolvet på vinden i Almnäs Corps de Logi. Barnafoten stämplades in i sidan på varje tegelsten som tillverkades på Almnäs fram till 1976.

 

Fyllig, krämig, bra till matlagning & fantastisk att bara äta! När man smakar på en ost och allt ovanstående stämmer, då måste man ju bara ha den! Med sin stora fyllighet och perfekta konsistens passar den både som en vanlig dessertost, men även för att höja smaken och gräddigheten i vilken gryta som helst.

Acetaia Sereni är ett familjeföretag med stolta traditioner sedan mer än 100 år

 

Balsamvinäger IGP grön
Den är gjord i Modena eller Reggio Emilia. En ren balsamvinäger som följer alla regler för IGP – Indicazione Geografica Protetta. (geografiskt skyddad)

Balsamvinägern görs på ren druvmust och vinäger och har sedan lagrats minst 1 år på ekfat. Nu är i första hand densiteten som du ska avgöra för att förstå kvaliteten. Acetaia Serenis gröna har en densitet på minst 1,22. Syrahalten är 6 %

Ett mycket prisvärt alternativ för de som vill ha en äkta och god balsamvinäger utan tillsatser. Färgen är ljusbrun och den har en intensiv smak. Gjord på Trebbiano och Lambrusco druvor från Serenis egna odlingar, vilka ligger väl skyddat från allfarvägarna och ger en ren och fin miljö för dem. Till sallad och i matlagningen.

 

Riserva Di Famiglia
En balsamico gjord på ren druvmust och långkokad och lagrad på huset Serenis minsta fat. Det ger den en speciell densitet och är sötare än många av husets övriga produkter. Densiteten ligger på 1,33 och en syrahalt på minst 4 %.

Den passar utmärkt till kött, sallader och desserter.

 

Olivolja extra virgin från Azada
Gjord på gårdens Arbequina oliver. Olivoljan har en lätt pepprighet med eleganta toner av mandel och undertoner av sparris.

Azada extra virgin passar utmärkt till skaldjur, grillade grönsaker, krämiga soppor och eleganta desserter och ger en välbalanserad smak.

 

 

© destedesign 2021