Här får Ni ett litet axplock av vad som finns i butiken. Kom gärna in och titta runt i hyllorna,
det finns så mycket mer!

 

Vandraren = Schweizer wanderer - Ny i Sverige!!!

En hårdost från Toggenburg i nordöstra Schweiz. Osten tillverkas av termiserad komjölk och lagras i 4-5 månader.

Osten har en klassisk alpost-karaktär men vad som gör den unik är att man i ostmassan har rivit den traditionella schweiziska osten Sbrinz. Detta bidrar till en lite kryddigare karaktär och dess speciella textur.

Sbrinz AOP är en extra hård kryddig ost från Centralschweiz med en tradition som sträcker sig århundraden tillbaka. Lagringen görs i ursprungsområdet.

 

Fuldmåneost

Fuldmåneosten produceras enbart när det är fullmåne, 12 gånger om året! På Thise mejeri görs denna prisvinnande hårdost, som lagras i Hjerms grottor i tio månader. Den hade världspremiär 2019 på International Food Contest och vann då det prestigefyllda Gourmetpriset och omdömena lät bland annat såhär: "Ostkonst i världsklass, Doft av fuktig källare och färsk svamp från skorpan, smak av nötter, smör... en säker vinnare!" Den är härligt krämig med lite kristaller. Lagrad minst 40 veckor.

Jaunette Jurassic vin jaune - racletteost

Halvhård ost med en unik yta som tvättas med vin jaune (gult vin). Under mognadens fyra månader utvecklar osten en härligt krämig konsistens och en aromatisk smak. Den kan smältas som en traditionell racletteost, men har en kraftfullare smak. Den smakar också bra på egen hand, som en Tomme.

ÄNTLIGEN! Estelle är tillbaka. Efter lång väntan.

Osten Norins Estelle® har tagits fram för de som söker det där lilla extra! Vi på Norins ville få fram en svensk ost som liknade de populära holländska och schweiziska ostarna och år 2016 introducerade vi Norins Estelle! Smaken är kraftig, med toner av kola och balanserad med lätt sälta. Vi är mycket stolta över osten Norins Estelle!

 

Saltade små citroner Brunel - åter på hyllan!

Saltade små citroner Brunel är ett spännande tillbehör som klassiskt används mycket i det nordafrikanska köket – framför allt kanske i Marocko.

Eugene Brunel får sina speciella småcitroner från Egypten och saltas varsamt in dem till denna härliga delikatess.

Det är lätt att bli förförd av dessa små läckerheter.

Saltade citroner har blivit allt mer populärt på senare år och kockar som Jamie Oliver använder de ofta i sina recept. De är oerhört läckra till sallader och klassiska nordafrikanska rätter. Men prova också till kyckling eller fisk.

Tips: Lägg på grillen. Hacka och fräs med kikärtor och paprika.
Eller klyfta och strö över kyckling klubbor medan de tillagas i ugnen.

 

Gröna Lucque oliver Brunel - åter på hyllan!

Gröna Lucque oliver Brunel anses av många vara den finaste aperitifoliven man kan få tag på.

Stora och avlånga med en fin fasthet och karaktär i smaken är de en stor läckerhet.

Brunels inläggning är fint balanserad och mycket prisvärd för dessa exklusiva oliver.

 

© destedesign 2022