Här får Ni ett litet axplock av vad som finns i butiken och ett tips ...
Kom gärna in och titta runt i hyllorna, det finns så mycket mer!


Varför inte ha en liten ostprovning hemma vid köksbordet!
Ensam eller tillsammans med någon.

Den innehåller:
6 st olika ostar – uppskurna.
Bara att lägga upp på en tallrik.
Text där jag beskriver ostarna, ursprung, tillverkning o dyl
Kex och marmelad
Dryckestips
PRIS: 225 kr/st


Till allt detta köper Du själv ett gott päron, melon, paprika e dyl Men jag ber Dig – beställ i god tid! Senast två dagar innan. Beställningen kräver lite förberedelse. Det går utmärkt att ringa eller maila Din beställning om Du inte vill komma in i butiken. Men Du får vara snäll och hämta upp varorna i eller utanför butiken. Har ingen möjlighet att ordna hemkörning.


Påverås gårdsmejeri i Falköping gör denna lilla nätta vitmögelost i Camembert-stil. Den är gjord på opastöriserad komjölk från Fleckviehkor på en gård i Vilske-Kleva. Fleckviehkornas mjölk har en unik sammansättning av fettsyror och omega-3, samt ett särskilt protein som gör den mycket lämplig för osttillverkning. Brisa har en gräddig smak med tydliga svamptoner och lagras 3-6 veckor.

 

Har Du problem med laktos? Prova dessa ostar:

MONTAGNOLO
Utsedd till VÄRLDENS BÄSTA OST 2013 på World Cheese Awards i England! Härlig grönmögelost med vitmögelskorpa,
medelkraftig och ganska fast i konsistensen. Kommer från Bayern i Tyskland. LAKTOSFRI

 

VACHEROUSSE
Denna låg laktosfria Vacherousse d'Argental är en fin, len och krämig ost gjord på komjölk. Ostens yta tvättas först med saltlake, och under de 3 veckorna som den får mogna, utvecklar den det vita möglet ovanpå. Innanmätet är mycket krämigt och utvecklar fina aromer. Framtagen av vår leverantörs egna ostmästare. PS man behöver inte vara laktosintolerant för att tycka att dessa ostar är väldigt goda…DS (Svenska Celiakiförbundet: ”I hårdost lagrad mer än tre månader försvinner laktosen”)

 

RED FOX
Red Fox är en hårdost från Shropshire i västra England. Osten tillverkas av pastöriserad komjölk och lagras i 14-18 månader. Red Fox, som i grunden är en lagrad red Leicester, tillverkas av Belton Farm som ligger på den brittiska landsbygden mellan Liverpool och Birmingham. Osten har en kraftfull smak och färg och karaktären är sötsalt med toner av bränd knäck. Perfekt på ostbrickan eller att smälta på hamburgaren! RÖKT

CHEDDAR
En riktig engelsk skatt. Applewood är en traditionell bondgårds-cheddar med en delikat rökig smak och en härlig mjuk konsistens, med en piff av paprika som avslutning. Applewood skapades 1965 och behåller en entusiastiskt fan club än i dag.

DOUBLE GLOUCESTER STILTON
Huntsman, som kommer från Gloucester-dalen, är mixad med två lager Gloucester och ett lager Stilton i mitten. Den är smakrik och kallas även Double Gloucester Stilton. Tillhör en av de mest populära bland Englands ostar. En kund tipsade om att den går utmärkt att hyvla och lägga på ett kex!

FARMERS FIVE
En härligt färgsprakande brittisk kombinationsost med fem lager av olika engelska ostar ovanpå varandra: Double Gloucester, Red Leicester, Cheshire, Derby och Somerset Cheddar! Kärt barn har många namn, den kallas även England's choice, Heart of England, Five Counties...

FARMHOUSE CHEDDAR
I hjärtat av Dorset på den engelska landsbygden görs den mest utsökta av cheddarostar! Mjölken kommer från bondgårdarna i området och ger ostarna deras fylliga smak. De har en ovanligt krämig och gräddig konsistens, härligt rund och mustig smak och en behagligt salt och lite söt avrundning. Lagrade minst 14 månader, som mest upp till 24 månader.

CHEDDAR SERIOUSLY STRONG VINTAGE
Skotska Seriously Strong Vintage Cheddar är en kraftfullt fyllig cheddar med karamelltoner. Perfekt till cheesburgare, smakrik på mackan, god som tärnad i salladen.

 

 

 

© destedesign 2021