Hoppas sommaren har varit bra. Visst är hösten en underbar årstid? Nåja när det inte regnar i alla fall…Hög, klar luft och vackert i naturen.

Tänk vilka mysiga ostkvällar man kan ha. Några goda ostar, några skivor korv, kex och marmelad och något gott att dricka till. Varför inte komplettera med en god olivolja att doppa lite baguette i och strö lite salt på.

/Eva

 

Fröken mus och man
Aktuellt

Fiord Arancio

 

Fiord'Arancio

Komjölk, grönmögel

Osten är indränkt med Fiord'ArancioDOCG (ett sött vin producerat med Moscato druvor som vuxit i vulkanisk jord) i ca 30 dagar. Osten mognar sedan på träplankor.

Vinet hjälper osten att utveckla smaker av stenfrukter, honung, och apelsinblommor.

Falbygden - Morfars

 

Två nya ostar från Falbygdens Ost.

Morfars Brännvinsost

Osten är lagrad lite längre än tidigare, i minst 18 månader. Dessutom är den kryddad lite extra för att kunna erbjuda ett nytt gott alternativ till de konsumenter som uppskattar en smakrik och stark ost. Den kraftfulla, runda och fylliga karaktären beror på att den smaksatts med ett extra kryddigt brännvin i slutet av mognadsprocessen. Morfars Brännvinsost smakar som allra godast när den är rumstempererad och passar utmärkt till skaldjur och i alla recept där man vill ha smakrik ost som ingrediens.

Lagrad ca 18 månader.

Falbygdens - 18

 

Prästost 18 månader

Tidigare hette den 1878 (den får inte heta det längre)!

En kraftfull Präst® som lagrats under stor omsorg. Smaken är stark, ren, kraftig, har en viss nötighet och stark sälta. Här finns också lite sötaktiga toner, texturen är grynpipig och kristallerna är knastrande och tydliga. Falbygdens Präst® är mångfaldigt belönad för sin goda smak och fina kvalitet, så detta är ett säkert köp för den som älskar riktigt vällagrad ost på smörgåsen, kexet eller i matlagningen.

Lagrad ca 18 månader.
Aktuellt

Olivolja - basilika

Collitali det Italienska familjeföretaget från vackra Toscana är specialiserade på traditionellt äkta balsamico, olivolja och kryddblandningar.

Olivolja - Basilika

Italiensk extra jungfru olivolja med smak av basilika. Serveringsförslag: idealisk i pasta och på pizza. Väldigt god också att ringla över sallad eller i såser och dressingar.

Olivolja - citron

Olivolja - Citron

Italiensk olivolja med smak av citron. Serveringsförslag: perfekt med fisk, grönsaker och baljväxter.

Foie  Gras

Michel Catusse hantverksmässiga produktion och Artisanmärkning borgar för bästa kvalitet.

Foie Gras – Anklever Bloc

Foie Gras Anklever Bloc (liten) innehåller bara de finaste bitar av anklever. Hela bitar som sammanpressade blir till fina skivor. Servera klassiskt som en förrätt eller som ett tilltugg på rostat bröd tillsammans med lite gelé.

Eller lägg en skiva på en hamburgare.

Paté

Paté & Anklever Bloc

Paté & Anklever Bloc som Michel Catusse har skapat är en oerhört god och kreativ produkt, Pate (50%) & Anklever Block (50%). I mitten ett hjärta av FoieGrasBloc (50 %), omgärdas av en paté av ank- och griskött. Titta efter Le Savoureux.

Du får smaken och känslan av den hela anklevern och med den fina och goda patén runt om får du samtidigt en mycket prisvärd lyx till din måltid.

Oliver

Gröna Lucque Oliver- Brunel

Gröna Lucque oliver anses av många vara den finaste aperitifoliven man kan få tag på.
Stora och avlånga med en fin fasthet och karaktär i smaken är de en stor läckerhet.

Brunels inläggning är fint balanserad och mycket prisvärd för dessa exklusiva oliver.

Fudge

Fudge från Malmö Chokladfabrik

Lakrits har utgått och ersatts med kombinationen choklad/lakrits. Vanilj finns kvar så även choklad.

Prova även en ny smak jag tagit in Irish Cream. Fudge smaksatt med favoriten Irishcream - whiskey, kaffe och grädde.

Crackers

En ny smak på Crackers Fine Cheese: Walnut & Honey

The Fine Cheese Co

Från The Fine Cheese Co. i Bath kommer denna serie exklusiva kex, supersnyggt förpackade med riktigt bra och tydliga smaksättningar, speciellt framtagna för olika typer av ostar. 

Dessa är smaksatta med valnötter och honung, sötman och nötigheten är det perfekta sällskapet för till exempel en salt grönmögelost!

Anm: kommer inom kort till leverantören och sedan till mig.

I butiken finns sedan tidigare smakerna: fikon respektive havssalt/olivolja.

 

 

Raclettegrill

I butiken finns nu en Raclettegrill att låna!

Mycket mysigt och gott sätt att äta på. Lägg Racletteost (som Ni naturligtvis köpt hos Anns Ost eftr!) på de små hållarna och lägg in under grillelementet. På stekhällarna kan Ni tillreda kött och grönsaker. Cornichons finns i butiken.

 

 

RaclettegrillOstbestick, rivjärn och serveringsfat från SagaForm. Träslag ek.

Sagaform

© Katja Makkonen & Sara Nordin Andersen, 2016 / Admin